Voorbije activiteiten

Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van het ledenfeest.

Op zaterdag 18 maart hadden we ons ledenfeest.

Iedereen werd verwelkomt met een glaasje cava of iets fris.

Na openingswoord door de voorzitter werd de soep aan tafel opgediend door het bestuur. Waarna iedereen kon aanschuiven voor een lekker buffet. Na het buffet was er natuurlijk ook ontspanning met orkest Twin Sound. Deze bezorgden ons mooie muziek uit de jaren '60 - '70 en '80. Het een mooie afwisseling van muziek ieder die wilde kon meevolgen. Onder de pauze werd de onvolprezen tombola aangeboden.

Na het tweede optreden van het orkest werd het dessert verorberd. Tot slot was er de tombolatrekking en iedereen ging met een mooie prijs naar huis.

Op zaterdag 17 december werd er nog eens een Kerstfeest gegeven. Dit op een wijze dat alleen onze vereniging kan.

Iedereen werd er verwelkomt om 14.00 u. Na een gezellige babbel werd er suikerarm gebak opgediend met een tas koffie of fris. Na al dat lekkers gingen we over naar onze kiennamiddag. Er werden mooie prijzen uit gespeeld.

Tot slot waren er nog overheerlijke boterhammen.

 Voor iedereen naar huis ging werd er de meegebrachte pakjes uit geloot. 

Hieronder enkele sfeerfoto's.

Op zaterdag 14 januari hadden we onze eerste activiteit van 2023. Normaal ging deze activiteit door in Korspel in de parochiezaal. Maar ditmaal vond dit plaats in het St. Franciscusziekenhuis in Heusden - Zolder. We werden er verwelkomt door het diabetestheam van het ziekenhuis. De sprekers waren Psycholoog: Lieve De Clerck en Podoloog: Amelie Tackx. Eerst kwam Lieve aan het woord met de hele uitleg wat diabetes doet met lichaam en geest. Waarna Amelie het had over onze voeten en hoe we goede schoenen kunnen kopen die niet alleen voor mensen met diabetes goed zijn maar voor iedereen. Zo werd er gezegd dat 1 op 4 voetproblemen heeft. Waarvan er 15 % wondjes ontwikkeld die langer dan 6 weken aanhouden. En er ongeveer 56 % ervan de patiënt het zelf ontdekt.

Er zijn ook 50 % die amputaties moeten laten doen door laattijdige ontdekking van voetwondjes.

Dus besluit laat regelmatig je voeten controleren door een erkende podoloog.